Marcher Markholt
Menu
Chief Data & Insights Officer

Wavemaker

Vill du veta mer om positionen,
tveka inte att kontakta

Frida Hamilton
+46 72 376 3815
frida@marchermarkholt.com

Chief Data & Insights Officer
till Wavemaker

Wavemaker söker en erfaren, utåtriktad och innovativ Chief Data & Insights Officer med djup affärsmässig förståelse, god ledarskapsförmåga och med ett kommersiellt mindset.


Om Wavemaker

Wavemakers verksamhet grundar sig i tre områden: media, teknologi och content. Vi är övertygade om att det är när dessa tre grundpelare samverkar som de bästa lösningarna skapas.

Wavemakers syfte är enkelt – att skapa tillväxt kunden. Vi arbetar genomgående med insikter kring köpresan i vår databas som innehåller ca 1 miljon konsumentintervjuer. Wavemaker grundades för att WPP identifierade ett behov hos kunderna för något som gick över gränserna för vad en traditionell mediebyrå skall göra. I sammanslagningen av Maxus och MEC markerades något nytt på marknaden där erbjudandet idag karakteriseras av ett passionerat kunnigt team med utökade kompetensområden som kräver nära samarbeten för att uppnå bästa möjliga resultat. Wavemaker ägs av GroupM där även mediebyråerna Mediacom, Mindshare och Quisma ingår. GroupM är vidare en del av den globala koncernen WPP, ett av världens största nätverk av reklambyråer, PR-byråer, undersökningsföretag och mediebyråer med 8600 anställda i över 90 länder. Hos Wavemaker får du möjligheten att arbeta med många av Sveriges och världens mest ambitiösa varumärken. På kundlistan hittas många spännande företag som Mio, Halebop, ATG, Norrmejerier, Mondelez och iZettle.


Positionen

Som Chief Data & Insights Officer får du en unik tillgång till de mest sofistikerade och välutvecklade analysverktygen inom branschen samtidigt som du blir en del av Wavemakers omfattande nätverk med experter runt om i världen. Du får en nyckelroll i att utveckla kundernas såväl som Wavemakers affär genom att driva och implementera innovativa och avancerade analys- och insiktsprojekt. Det övergripande ansvaret ligger således i att tillsammans med ditt team bedriva analysarbete där ni kombinerar traditionella metoder kring kund-, marknads- och medieanalys med moderna verktyg och leveransformer i en datadriven värld. Rollen innebär inte bara att vara en exceptionell medieanalytiker, utan den riktiga utmaningen ligger i färdigheten kring att kunna presentera insikterna på ett tydligt och engagerande vis. Med andra ord lyckas du förmedla komplexa insikter på ett lättbegripligt sätt till mottagare som inte alltid besitter samma bakgrundskunskaper som du och ditt team.

Rollen inkluderar ett nära samarbete med GroupMs globala och lokala Business Science team. Ni kommer att samarbeta om att omvandla stora datamängder till lösningar på komplexa problemställningar inom media, marknadsföring och affärsutveckling för byråns kunder. Dessutom kommer du att fördjupa dig i Wavemakers självständigt framtagna WM Momentum som är baserat på världens mest omfattande studie kring bland annat hur människor rör sig i köpresan och fattar köpbeslut. Tillsammans med ledningsgruppen ansvarar du för att utmana och stärka byråns kompetenser och det förväntas att du genom genuin passion inom ditt område bidrar med nya perspektiv, verktyg och arbetsmetoder för att driva den digitala transformationen inom byrån och inom Analytics & Insights (A&I).

Positionen omfattar personalansvar och tillsammans med Wavemakers seniora projektledare sätter du strategin och riktningen för ditt team och er leverans både genom etablerade metoder samt genom att utforma och upprätta nya verktyg och leveranser med tydliga KPIer.

Några av de huvudsakliga ansvarsområdena ligger i att:

  • Hantera alla aspekter av medieanalys inklusive ekonometri samt involvera seniora projektledare och kunder i allt från målsättning, datainsamling, utförande av analys, implementering och dess effekter
  • Utvärdera leverantörer och ansvara för inköp av komplexa A&I projekt som rör till exempel priselasticitet och produktutveckling
  • Säkerställa effektiv dataanvändning kring alla aspekter av kundens medieaffär och erbjuda lösningar som skapar mervärde för kund i samtliga projekt
  • Med självförtroende och trovärdighet presentera, samarbeta och hålla workshops med intressenter och kunder på alla nivåer
  • Driva nya affärsmöjligheter och pitcharbete och för befintliga kunder ansvara för att utveckla kundrelationer baserat på tillit och förtroende genom att tillfredsställa deras A&I-behov med skräddarsydda, innovativa och moderna lösningar

Den nya Chief Data & Insights Officern rapporterar till Wavemakers VD Cecilia Sundström.


Din profil

För att lyckas i rollen förväntas du ha bred erfarenhet av att utveckla och implementera cross-channel mediestrategier. Du måste vara både strategiskt och analytiskt lagd och på så vis förstå hur dessa två kan samspela för att driva affärsnytta för kunder och kommersiella resultat för Wavemaker. Den rätta kandidaten förväntas ha minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet och besitter därmed bred affärsmässig förståelse. Med tidigare relevant akademisk utbildning inom marknadsföring, ekonomi, matematik eller motsvarande professionell bakgrund, ser vi dessutom att du kommer med gedigen erfarenhet av att driva och implementera avancerade A&I-projekt.

Som person är du en utåtriktad och kompetent ledare. Med din dynamiska och framåtblickande ledarstil och stora engagemang stöttar du ditt team och leder dem till bästa resultat. Utåt sätt framstår du som en självsäker och trovärdig senior konsult med naturlig pondus, stort kundfokus och affärsförståelse. Som Chief Data & Insights Officer kliver du in i en senior rådgivande roll som kräver mycket skicklig kommunikationsförmåga, skriftligt som muntligt och internt såväl som externt. Detta för att kunna förklara samband och översätta invecklade insikter till lättbegripliga riktlinjer. Slutligen uppvisar du ett genuint intresse för A&I som gör att du alltid håller dig uppdaterad på de senaste trenderna och teknikerna inom området.


Intresserad?
Vill du veta mer om positionen, tveka inte att kontakta Frida Hamilton på +46 72 376 3815 eller epost: frida@marchermarkholt.com.