Marcher Markholt
Menu
Business Director

MediaCom

Vill du veta mer om positionen,
tveka inte att kontakta

Frida Hamilton
+46 72 376 3815
frida@marchermarkholt.com

Business Director till
MediaCom

MediaCom söker en visionär och kommersiellt driven Business Director med stark ledarskapsförmåga som tillsammans med byråns CEO och ledningsgrupp kommer stå i framkanten för byråns transformationsresa. Med tidigare erfarenhet av att driva stark lönsamhet och tillväxt i digitala verksamheter förväntas den nya Business Directorn komma med djup affärsmässig förståelse, stora ambitioner och innovativa idéer för att säkerställa MediaComs marknadsposition och tillväxt i en föränderlig värld.


Om MediaCom
MediaCom är en del av GroupM - Sveriges ledande media- och kommunikationsbyrånätverk med MediaCom, Mindshare, Wavemaker och Quisma som deras största varumärken. GroupM ingår i den globala koncernen WPP, ett av världens största nätverk av över 8,500 reklambyråer, PR-byråer, undersökningsföretag och mediebyråer i över 100 olika marknader. MediaCom har kontor i Stockholm och Göteborg och en kultur som kännetecknas av tron på att allt börjar och slutar med människor, vilket manifesteras i deras "People First. Better Results”-filosofi. De kallar sig själva “systemtänkare” och genom att sätta stort fokus på människor, teknologi och insikter optimerar de helheten för att skapa bästa möjliga tillväxt för deras kunder. Detta har resulterat i starka kundrelationer, flera nomineringar och priser genom årens lopp samt en signifikant kundportfölj som rymmer spännande varumärken som adidas, ComHem, Tele2, Plantagen och Nestlé. Hos MediaCom är det alltid människorna som gör skillnaden och duktiga navigatörer i den nya mer digitala världen är deras superstars. MediaCom söker nu efter en visionär och kompetent ledare som kommer sätta riktningen för byråns framtid och som inte är rädd för att möta det ansvar och frihet som kommer med rollen som Business Director för en av Sveriges största mediebyråer. Den snabba förändringstakten som råder i medielandskapet gör detta till en extra intressant tid att komma in i verksamheten och få möjlighet att sätta starkt avtryck på denna.


Positionen
Som Business Director har du en nyckelroll i att driva riktningen för den förändringsresa som ska genomsyra hela organisationen och de produkter och tjänster som erbjuds byråns kunder. Dessutom ansvarar du för att utveckla den trovärdighet och det innovativa tankesätt som karaktäriserar MediaCom, samt säkra byråns stolta historia av att alltid sätta människor och kunden i fokus, vilket lett till de imponerande resultat och hög tillfredsställelse hos kund de åstadkommit. Som en del av att driva transformation och säkra lönsam tillväxt, är ett stort fokus i rollen att fungera som en senior rådgivare internt och externt samt driva pitch-arbete. Externt blir Business Directorn C-level ansvarig för kunder och för att skapa nya affärsmöjligheter krävs det ett driv och nyfikenhet. Med en holistisk synvinkel, strategiskt tänkande och djup affärsförståelse är det din uppgift att nå ut till kundens organisation på ett bredare plan för att framåt skapa möjligheter för senior rådgivning inom till exempelvis E-commerce, CRO, Webbanalys och data/Martech.

Några av de huvudsakliga ansvarsområdena ligger i:

  • Driva byråns transformation och produktutveckling genom effektiva, agila och lönsamma metoder tillsammans med MediaComs ledning
  • Långsiktigt strategiskt ledarskap, utveckling av talang och kompetenser samt att säkra synergier med GroupMs olika specialistteam
  • Driva lönsamma resultat och tillväxt
  • Delta i större kundbriefs och stötta Client Directors för att utveckla både team, kundrelationer och affär
  • Aktivt delta i större strategipresentationer och aktiveringsförslag
  • Stärka byrån och nuvarande affärer med initiativ såsom inspirations-workshops, proaktiva och strategiska rekommendationer samt genuin affärsförståelse


Din profil
Som en trovärdig rådgivare med stort engagemang, kundfokus och pondus lyckas du fånga ett rum och utmana interna team och kund för att ta deras digitala närvaro till nästa nivå. Den rätta kandidaten för rollen som Business Director är en dynamisk, kompetent ledare och en duktig människokännare. Med kreativitet och mod sätter du en tydlig riktning för transformationsagendan inom MediaCom och med din engagerande ledarskapsstil, dynamiska vision och holistiska synsätt har du en förmåga att vinna hjärta och förtroende hos MediaComs team såväl som deras kunder. Du har en djup förståelse för tillväxtmöjligheter hos B2C och B2B kunder och en förmåga att kunna stärka den digitala kompetensen i hela organisationen, i samarbete med ledningen och GroupM. Den nya Business Directorn förväntas ha bred erfarenhet av att leda framgångsrika och digitalt drivna affärer. För att lyckas i rollen bidrar du med en agil ledarskapsstil och en förmåga att skapa nya innovativa sätt att leverera tjänster på. Du kan omvandla strategi till konkreta lösningar och har en förståelse av både helhet och djup för att driva pitch-arbete samt leda långsiktigt strategiarbete som främjar lönsam tillväxt. Vi ser att du har 10 års arbetslivserfarenhet och gärna erfarenhet från en liknande roll hos digitalt konsultbolag, marknadsavdelningar, media eller byrå, som är erkänt framgångsrika digitalt och du har en bakgrund inom teknologi, data och media. Som person är du dynamisk, passionerad, innovativ och karismatisk. Du är en strategisk tänkare, har goda analytiska förmågor, samtidigt som du arbetar operativt för att kunna implementera dina förändringsplaner på ett organiserat och strukturerat sätt. Du uppvisar ett starkt track-record både vad gäller att skapa resultat via långsiktigt strategiskt arbete med lönsam tillväxt, men även gällande internt och externt förändringsarbete.


Intresserad?
Vill du veta mer om positionen, tveka inte att kontakta Frida Hamilton på +46 72 376 3815 eller epost: frida@marchermarkholt.com.